Binnenkort

Club Opera van start met Elektra/Erwartung

De serie Club Opera, een initiatief van drie Nederlandse productiehuizen, krijgt zaterdag 15 mei zijn vuurdoop met de eerste voorstelling van de double bill Elektra/Erwartung. De voorstelling is gemaakt door regisseur Sjaron Minailo en sopraan Roswitha Bergmann.

De serie Club Opera is een nieuw samenwerkingsverband van het Kameroperahuis, de Diamantfabriek en Productiehuis Rotterdam. Club Opera wil de allernieuwste muziektheater- en (kamer)operaproducties in de etalage zetten en een ontmoetingsplek creëren tussen makers en publiek. Daarvoor zijn er voor- en nabesprekingen bij de voorstellingen, waar het publiek direct feedback kan geven.

De serie laat voor het eerst van zich horen met de double bill Elektra/Erwartung. Elektra is een bewerking die de Vlaamse componist Joachim Brackx maakte van de opera van Richard Strauss. Het is voor sopraan (Roswitha Bergmann) en drie slagwerkers (Slagwerk Den Haag).

Erwartung is een stuk voor zang en orkest van Arnold Schönberg. Ook dit monodrama wordt uitgevoerd door Roswitha Bergmann. De productie was al eerder te zien, waaronder tijdens het Kameroperafestival vorig jaar.

Beide stukken worden geregisseerd door Sjaron Minailo. De jonge Israëliër werkte al eerder samen met onder meer het Kameroperahuis.

De double bill is voor het eerste te zien in Arnhem. Daarna volgen er voorstellingen in Deventer, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Zwolle. Zie ook de website van Club Opera.

Hieronder de trailer van de productie.

Vorig artikel

BBC zet opera in de kijker

Volgend artikel

Zangers klagen over Ring in Los Angeles

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.