Binnenkort

Concertgebouworkest geeft operaconcert

Het Concertgebouworkest voert volgende week een concertant operaprogramma op met Hertog Blauwbaards burcht van Bartók en twee scènes uit Lohengrin van Wagner. Iván Fischer leidt het concert, met solisten als Camilla Nylund en Robert Dean Smith.

Het programma van het Concertgebouworkest draagt de titel ‘Het Geheim’. Dat is wat de werken van Wagner en Bartók verbindt. In Lohengrin stelt Elsa haar kersverse echtgenoot, een tot dan toe onbekende ridder, de verboden vraag wie hij is en waar hij vandaan komt. In Hertog Blauwbaards burcht wil Judith te veel weten van Blauwbaard, en dat komt haar duur te staan.

Het Concertgebouworkest speelt de volledige opera van Bartók en de eerste twee scènes uit het derde bedrijf van het werk van Wagner. Het orkest en het Nederlands Kamerkoor staan onder leiding van Iván Fischer. ,,Hij is om zijn originele aanpak van een breed repertoire geliefd in Amsterdam”, aldus het orkest.

De cast bestaat uit sopraan Camilla Nylund en tenor Robert Dean Smith voor Lohengrin en mezzosopraan Ildikó Komlósi en bariton Balint Szabo voor Hertog Blauwbaards Burcht. De Roemeen Szabo vervangt László Polgár, de Hongaarse bariton die in eerste instantie de rol van Blauwbaard zou zingen, maar onlangs onverwachts overleed.

Het operaconcert wordt driemaal opgevoerd in het Concertgebouw in Amsterdam. Op 27, 28 en 29 oktober. De voorstelling van 29 oktober is onderdeel van de A-serie.

Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouworkest.

Vorig artikel

Schrijnende opera van Kris Defoort op cd

Volgend artikel

Weense Salome: oude regie, fraai opgepoetst

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.