FeaturedNieuws

Trailers: Veel jaren ’60 en ’70 bij Arthaus

Arthaus Musik heeft vandaag vier opera’s op dvd uitgebracht. Drie titels daarvan zijn registraties uit de jaren zestig en zeventig, zoals een Don Carlo uit 1965 en een Carmen uit 1978. Lees verder voor de trailers.

De Berlijnse Don Carlo werd geleid door Wolfgang Sawallisch en geënsceneerd door Gustav Rudolf Sellner. Het affiche werd gesierd door namen als Dietrich Fischer-Dieskau, Pilar Lorengar, James King en Josef Greindl.

Hieronder zingen Fischer-Dieskau (Rodrigo) en James King (Don Carlo) het duet ‘Dio, che nell’alma infondere’.

Uit de Wiener Staatsoper komt een opname van Bizets populaire opera Carmen, met Elena Obraztsova en Plácido Domingo in de hoofdrollen. Carlos Kleiber stond op de bok en Franco Zeffirelli maakte de productie.

Hieronder de trailer:

Een paar daarvoor maakte Václav Kaslík een film van Zigeunerliebe, een operette van Franz Lehár. De rollen worden daarin bezet door onder andere Janet Perry, Ion Buzea, Adolf Dallapozza, Colette Lorand en Heinz Friedrich.

Hieronder de trailer:

Een meer recente productie is er ook: Elektra uit Zürich, 2005. De titelrol in Richard Strauss’ heftige opera werd daar gezongen door Eva Johansson. Andere solisten waren onder andere Marjana Lipovsek, Melanie Diener en Alfred Muff. Martin Kusej ensceneerde de opera.

Zie voor meer informatie over de nieuwe uitgaven van Arthaus Musik de website van C&S Entertainment. En zie ook de etalage met nieuwe titels van Arthaus, Hardy Classics, EPC en C Major op de homepage van Place de l’Opera.

Vorig artikel

Hoofdredactioneel: Staanplaatsen

Volgend artikel

Serero geeft visitekaartje af in Amsterdam

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.