Nieuws

Heidweiller krijgt Cultuurprijs in Utrecht

De gemeente Utrecht reikt op 26 november de Cultuurprijs 2011 uit aan Anthony Heidweiller, artistiek leider van het jeugdoperafestival Yo! Opera. Heidweiller krijgt de prijs voor zijn jarenlange inzet voor het culturele leven in de stad.

Anthony Heidweiller (foto: Anna van Kooij).

De Cultuurprijs wordt eens in de drie jaar uitgereikt aan een persoon, groep of organisatie die gedurende langere tijd van belang is geweest voor het culturele leven in de stad Utrecht. De prijs bestaat uit 2500 euro en een bronzen kunstwerk van Apollo en de negen muzen van de Utrechtse kunstenaar Theo van de Vathorst.

Heidweiller ontvangt de onderscheiding voor de wijze waarop hij de afgelopen tien jaar leiding heeft gegeven aan het festival Yo! Opera. ,,Hij bracht mensen bij elkaar in en buiten de culturele sector, die elkaar zonder zijn inzet niet hadden ontmoet”, roemt de gemeente. ,,Hij heeft het afgelopen decennium op bijzondere wijze nieuw publiek gevonden voor opera en daarnaast als één van de eersten invulling gegeven aan het begrip creatieve partnerschappen in samenwerkingsprojecten met scholen.”

De volgende editie van Yo! Opera staat gepland van 23 tot en met 26 november. Op de slotavond krijgt Heidweiller de prijs uitgereikt.

Zie voor meer informatie over het festival de website van Yo! Opera.

Vorig artikel

Filmpjes: Nieuw Stabat Mater van Kracht

Volgend artikel

Meinen kan niet genoeg krijgen van Rossini

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.