Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Vlaamse Opera houdt open huis in Gent

Gent12 juni 2009

door

In Gent sluit de Vlaamse Opera haar seizoen dit jaar af met een groot feestweekend, op 26 en 27 juni. Het operahuis gaat onder meer de geruchtmakende productie van Samson et Dalila uitzenden op een groot scherm op het Sint-Baafsplein.

‘Open Opera Gent’, zo heet het weekend waarmee de Vlaamse Opera in Gent haar seizoen tot een einde brengt. De feestelijkheden beginnen op vrijdagavond 26 juni, wanneer het operagezelschap Samson et Dalila uitzendt op het Sint-Baafsplein.

De opera van Saint-Saëns trok internationaal aandacht doordat de Israëliër Omri Nitzan en de Palestijn Amir Nizar Zuabi gezamenlijk de regie deden. Voorafgaand aan de uitzending wordt de ‘making of’ vertoond.

Een dag later staan de deuren van het Gentse operagebouw vrijwel de hele dag open. Er zijn rondleidingen, vele miniconcertjes van het koor en orkest van het operahuis, speciale activiteiten voor kinderen en meer.

De dag loopt uit op een Sing Along, waarin het publiek in de grote zaal kan meebrullen met de hits uit het operarepertoire. Meer informatie: www.vlaamseopera.be.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.