Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Domingo geeft Venezolanen gratis concert

Caracas17 september 2009

door

Het gebeurt niet vaak dat je gratis naar de beroemde stem van Plácido Domingo kan luisteren. Enkele honderden Venezolanen kregen dinsdag echter de kans, toen de tenor voor hen optrad tijdens een trip door het land. Dat bericht AP.

Plácido Domingo maakte de afgelopen tijd een trip langs Peru, Colombia en Venezuela – landen waar hij naar eigen zeggen erg van houdt.

In Venezuela gaf hij een gratis concert. Daar stak hij ook de loftrompet op over componist José Antonio Abreu. Abreu is de bedenker van ‘The System’, een systeem van meer dan 200 jeugd- en kinderorkesten door het land verspreid, dat jonge Venezolanen de kans moet geven om muziek te maken.

Hij verdient er een monument voor, zei Domingo volgens AP. „Abreu heeft de Venezolanen één van de grootste geschenken gegeven en heeft kinderen het voorrecht gegeven om musicus te kunnen worden.”

Er draaien meer dan 250.000 studenten mee in het systeem van Abreu. Sinds hij het meer dan 30 jaar geleden opzette, hebben diverse andere landen eenzelfde soort programma opgestart.

Vandaag, donderdag 17 september, treedt Domingo nogmaals op, met één van de jeugdorkesten: het Teresa Carreno Youth Orchestra.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.