Buitenlands nieuwsNieuws

Verdi-stadje Busseto opent Verdi-museum

In het Noord-Italiaanse stadje Busseto is een Verdi-museum geopend, het Museo Nazionale Giuseppe Verdi. Het is de nieuwste Verdi-attractie in de plaats waar de componist een groot deel van zijn leven woonde.

Logo Verdi-museum goed Busseto is dé Verdi-stad in Italië. De Italiaanse operacomponist bracht er een groot deel van zijn leven door. De huizen waarin hij woonde zijn vandaag de dag als culturele attractie opengesteld. Verder zijn er standbeelden en is er het Teatro Giuseppe Verdi, waar enkel werk van de componist opgevoerd wordt.

De nieuwste toeristische aanwinst van het stadje is een museum. Dat bericht Radio 4. In het Museo Nazionale Giuseppe Verdi zijn onder meer originele decors van wereldpremières van Verdi’s opera’s uitgestald.

Tot erepresident van het museum is Luciano Pavarotti benoemd, de beroemde tenor die in 2007 overleed.

Het museum werd op 10 oktober met een concert geopend. Het museum plaatste het volgende fragment daarvan op Youtube. Zie ook de website van het Museo Nazionale Giuseppe Verdi.

Vorig artikel

Youtube-portret: Thomas Allen

Volgend artikel

Wraakbeluste Trovatore in Nederland

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.