Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Flimm wil meer hedendaags werk in Berlijn

Berlijn4 februari 2010 Geen reacties

Jürgen Flimm, de nieuwe intendant van de Berlijnse Staatsoper Unter den Linden, wil zich meer gaan richten op hedendaags repertoire. ,,Weg van die eeuwige Tosca’s”, stelt hij in de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Flimm wordt per 1 september de officiële intendant van de Staatsoper Unter den Linden, maar hij is nu al betrokken bij de programmering van het operahuis.

Vanuit die betrokkenheid liet hij zich onlangs uit over zijn inhoudelijke plannen met het Berlijnse operahuis. ,,We moeten uit de traditionele hoek komen, we moeten met geduld en ook met de nodige moed een geheel nieuw repertoire opbouwen bij de Lindenoper”, zei hij tegen de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. ,,Weg van die eeuwige Tosca’s.”

Flimm heeft al daad bij woord gevoegd door vanuit zijn positie als intendant van de Salzburger Festspiele een coproductie met de Staatsoper op touw te zetten van de moderne opera Al gran sole van Luigi Nonos.

En hij heeft meer plannen voor de productie van hedendaags werk. Zo is het de bedoeling dat het operahuis volgend seizoen opent met een nieuw werk van Jens Joneleit.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.