Nieuws

Cité de l’Opera: Chris, Sarah en Debbie

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 256.

Krimp in de cultuur
De 8,6 miljoen korting op het budget van het Fonds Podiumkunsten leidt tot het verdwijnen van 30 procent van de instellingen, zo stelt Kunsten ’92 in een reactie op de bekendmaking van de meerjarige subsidies.

Gedeputeerde van de provincie Limburg Ger Koopmans verbaasde zich over de spreiding van de toekenningen van het Fonds Podiumkunsten.

Cappella gered
Het was gisteren een spannende dag voor Cappella Amsterdam. Aan het eind van de ochtend werd bekend dat het ensemble meerjarige subsidie krijgt.

Boekje
Bij de tweehonderdste geboortedag van Richard Wagner in 2013 bracht Bärenreiter een facsimile van zijn partituur van Tristan und Isolde uit. Het boekje is nog altijd te koop, voor 753 euro.

Ineens verdwenen
Presentator Christiaan Kuyvenhoven presenteert sinds kort, ook tot zijn eigen verrassing, niet meer het Radio 4-programma 4 de Middag. Hij nam via Twitter afscheid van zijn luisteraars.

Glazen bol
Wantrouw mensen die je een rol afraden. En die je een rol aanraden.

Geen plaksnorren maar mondkapjes?
De Salzburger Festspiele kromp dit jaar aanzienlijk, maar Così fan tutte werd toch opgevoerd. Volgens Die Welt-recensent Manuel Brug was het ondanks de beperkingen een ‘flawless’ productie. U kunt zelf oordelen dankzij de stream op Arte Concert.

Zum nachdenken
Bayreuth zingt niet live dit jaar, maar praat des te meer. In het kader van de alternatieve Festspiele werden er gesprekken gevoerd over kunst en maatschappij met onder anderen Daniel Barenboim en Barrie Kosky. Ze zijn online terug te kijken.

Treurig
Tenor Michael J. Scott fietste door Baarn en viel door een gat in de weg van zijn fiets. Gevolg: verschillende verwondingen en een verdwenen fiets.

Het ongeluk haalde de krant en het gat in de weg werd iets sneller genezen dan de verwondingen van Scott.

Debbie jarig
Sopraan Deborah Voigt wordt vandaag zestig. We zijn benieuwd naar de plannen die ze onthulde in het interview dat we vorig jaar met haar hadden. Er staan nog geen engagementen op haar website.

Vorig artikel

De operahuizen gaan weer open: Barcelona

Volgend artikel

Duo Zeffiretti te gast op Grachtenfestival

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.