Buitenlands nieuwsNieuws

Bregenzer Festspiele trekt 195.000 bezoekers

De 65e editie van de Bregenzer Festspiele trok dit jaar zo’n 195.000 mensen. Dat bericht ORF. Voor de productie van Aida werden 85 procent van de kaarten verkocht. De wereldpremière van Die Passagierin van Weinberg deed het beter, met een bezettingsgraad van 91 procent.

Op de beroemde Seebühne van de Bregenzer Festspiele speelde deze zomer voor het tweede jaar op rij de Aida-productie van Graham Vick. Vanwege slecht weer moest de opvoering echter tweemaal verkassen naar het Festspielhaus en twee keer afgebroken worden.

Uiteindelijk bezochten 145.000 mensen Aida. Samen met de voorstellingen van vorig jaar komt het totale Aida-bezoek op 345.000. Daarmee is de productie de op één na succesvolste productie uit de geschiedenis van het festival.

Het festival stond dit jaar vooral in het teken van het werk van Mieczyslaw Weinberg. De wereldpremière van zijn opera Die Passagierin werd door 5650 mensen bezocht, een bezettingsgraad van 91 procent. Operahuizen uit Kopenhagen, Tel Aviv en Houston zijn inmiddels geïnteresseerd om de productie op hun programma te zetten.

In 2011 zal de opera Andrea Chénier van Umberto Giordano op de Seebühne worden opgevoerd.

Vorig artikel

Filmpje: Joyce DiDonato begint te ‘vloggen’

Volgend artikel

José Carreras in 15 quotes

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Joseph
    25 december 2011 at 16:48

    Ooit was ik één van de toeschouwers in Bregenz, ik denk in 1990.
    Toen lagen er scheepswrakken in het meer voor ‘Aïda’. Het werd een schitterende vertoning. Een massaspektakel, zowel op als naast het water.