BinnenkortNieuws

Hollands Diep werft fondsen voor Gilgamesj

Muziektheater Hollands Diep brengt later dit jaar de voorstelling Gilgamesj, gebaseerd op een verhaal dat 3000 jaar geleden in spijkerschrift op kleitabletten werd genoteerd. Het is nu voor 72 procent zeker dat het project doorgaat. Via crowdfunding streeft Hollands Diep naar 100 procent.

Muziektheater Hollands Diep Gilgamesj is een epos over vriendschap en het verlangen naar onsterfelijkheid. De makers van Hollands Diep beloven er een avontuurlijke en spannende muziektheatervoorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar van te maken. Voor de productie wordt samengewerkt met Silbersee (voorheen Vocaallab) en het strijkwartet Zapp4.

De muziek voor het verhaal over Gilgamesj wordt gecomponeerd door Oene van Geel en Jasper le Clercq. De tekstbewerking is van Suzanne van Lohuizen.

Regisseur Cilia Hogerzeil en muzikaal leider Romain Bischoff hebben de beschikking over drie vocale solisten. De Finse bariton Jussi Lehtipuu was verbonden aan de Dutch National Opera Academy en later lid van Opera Studio Nederland. Hij zong in 2009 bij Opera Zuid de mannelijke hoofdrol in Dido and Aeneas. Bas Maciej Straburzyński was eerder te zien in Boris Godoenov bij Hollands Diep en werkte onlangs mee aan Reimsreisje bij De Nationale Opera. En mezzosopraan Carina Vinke – afgelopen week te zien in een éénminuutopera bij De Wereld Draait Door – zong onder meer in de tweede symfonie van Mahler met het Europees Jeugdorkest onder leiding van Vladimir Ashkenazy.

Of de voorstellingen in het najaar kunnen doorgaan, hangt af van het resultaat van een crowdfundingactie door Hollands Diep. Op de speciale webpagina kan gedoneerd worden tot het streefbedrag van € 4.000 bereikt is. Daarvoor is nog 43 dagen de tijd.

Hieronder de trailer van de productie:

Vorig artikel

Opera in de media: week 9

Volgend artikel

Operajuweeltjes Alcina, Tamerlano bij DNO

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.