Home » Binnenkort, Nieuws

Concertgebouworkest speelt Die Walküre

Amsterdam2 december 2016

door

Het Koninklijk Concertgebouworkest voert op 9 en 10 december de derde akte van Die Walküre uit in het Concertgebouw in Amsterdam. Het concert staat onder leiding van Valery Gergiev.

Valery Gergiev. (© Alexander Shapunov)

Valery Gergiev. (© Alexander Shapunov)

Die Walküre is het tweede deel uit Der Ring des Nibelungen, het magnum opus van Richard Wagner. Het is bekend van de Walkürenrit, maar volgens het Concertgebouworkest heeft het derde bedrijf nog veel meer te bieden aan “meeslepende, ‘unendliche’ melodieën”.

De derde akte begint met de samenkomst van de Walküren (“Hojotoho! Hojotoho!”) en eindigt met de scène waarin Wotan zijn verbannen dochter Brünnhilde omringt met een vlammenzee waar alleen de meest onbevreesde held doorheen kan dringen.

De Russische dirigent Valery Gergiev staat voor het orkest en een cast met grote namen als bariton Michael Volle, sopraan Christine Goerke, sopraan Tamra Wilson en mezzosopraan Stephanie Houtzeel.

De concerten worden aangekleed door beeldend kunstenaar Tjarko van der Pol. De uitvoering op 10 december wordt voorafgegaan door een toelichting van de Vlaamse presentator Thomas Vanderveken.

Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouworkest.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.