AchtergrondBinnenkortBuitenland

Bayreuther Festspiele start kaartverkoop

Voor geïnteresseerden in de Bayreuther Festspiele is het binnenkort opletten geblazen. Op zondag 12 februari begint de online kaartverkoop voor het Wagner-festival, waar meer dan de helft van de kaarten verkocht zal worden.

Het Festspielhaus in Bayreuth.
Het Festspielhaus in Bayreuth.

De bestellingen voor de Bayreuther Festspiele via de wachtlijst zijn al afgehandeld. Gegadigden hebben hun wensen gehonoreerd gezien of moeten nog op hun beurt wachten. Maar de helft van de beschikbare kaarten wordt tegenwoordig online verkocht, net als bij andere operahuizen en festivals.

De online kaartverkoop begint om 14.00 uur op zondag 12 februari 2017. Het is van belang dat men zich vooraf inschrijft via ticketshop.bayreuther-festspiele.de en bij het bestellen zijn klantnummer paraat heeft. Reken verder op een lange wachttijd, die trouwens mooi grafisch wordt weergegeven.

De ervaring van de afgelopen jaren heeft geleerd dat de kaarten nog dezelfde dag zijn uitverkocht, maar dat daarna de nodige bestellingen worden geannuleerd. Het is dus de moeite waard om ook na 12 februari regelmatig na te gaan of er iets te halen valt.

Programma

De Bayreuther Festspiele 2017 begint op dinsdag 25 juli en wordt afgesloten op maandag 28 augustus. Op het programma staan Der Ring des Nibelungen in de regie van Frank Castorf, Tristan und Isolde in de regie van Katharina Wagner, Parsifal in de regie van Erik-Uwe Laufenberg en een nieuwe productie van Die Meistersinger von Nürnberg, geregisseerd door Barrie Kosky.

De muzikale leiding van de tamelijk controversiële Ring van Frank Castorf, die dit jaar voor de laatste keer te zien is, is wederom in handen van Marek Janowski. Tanja Ariane Baumgartner neemt de rol van Fricka over van Sarah Connolly. Voor het overige is de cast vrijwel gelijk aan die van 2016.

De muzikale leiding van Tristan und Isolde is in handen van Christian Thielemann, de muziekdirecteur van de Festspiele. Net als in 2016 zal het liefdespaar worden vertolkt door Petra Lang en Stephen Gould. René Pape neemt de rol van Marke over van Georg Zeppenfeld.

Parsifal staat opnieuw onder leiding van Hartmut Haenchen. Klaus Florian Vogt maakt plaats voor Andreas Schager, die vorig seizoen al eens voor hem is ingevallen als Parsifal. Georg Zeppenfeld zal dit jaar voor het laatst te horen zijn als Gurnemanz. In 2018 wordt die rol overgenomen door Günther Groissböck. Wie de zo plotseling overleden Gerd Grochowski zal gaan vervangen als Klingsor is nog niet bekendgemaakt. De overige hoofdrollen zijn ongewijzigd ten opzichte van 2016.

Nieuwe Meistersinger

Barrie Kosky is verantwoordelijk voor de nieuwe productie van Die Meistersinger von Nürnberg. Philippe Jordan heeft de muzikale leiding. In de belangrijkste rollen zien we Michael Volle als Hans Sachs, Günther Groissböck als Veit Pogner, Johannes Martin Kränzle als Sixtus Beckmesser, Klaus Florian Vogt als Walther von Stolzing, Anne Schwanewilms als Eva, Wiebke Lehmkuhl als Magdalene en Daniel Behle als David.

Zie voor meer informatie de website van de Bayreuther Festspiele.

Vorig artikel

Salieri’s Europa riconosciuta eindelijk op dvd

Volgend artikel

Castwissels plagen Don Carlo bij Scala

De auteur

Peter Franken

Peter Franken