Buitenlands nieuwsNieuws

Woody Allen regisseert Puccini in Madrid

Het Teatro Real in Madrid heeft zijn plannen voor het komende seizoen bekendgemaakt. ‘Eyecatcher’ in het programma is dat Woody Allen Puccini’s Gianni Schicchi gaat regisseren, met Plácido Domingo in de titelrol.

Woody Allen (foto: Colin Swan).
Woody Allen (foto: Colin Swan).

Het nieuwe seizoen in Madrid, onder artistieke leiding van Joan Matabosch, opent op 15 september en telt tien producties. Daaronder twee wereldpremières: El Público van Mauricio Sotelo en La Ciudad de las Mentiras van Elena Mendoza.

De andere acht producties komen uit het populaire operarepertoire: Le nozze di Figaro, La fille du Régiment, Death in Venice, Roméo et Juliette, Hänsel und Gretel, La Traviata, Fidelio en een double bill met de twee korte opera’s Goyescas en Gianni Schicchi.

Die laatste productie is een samenwerking met de Los Angeles Opera, waar de twee opera’s een paar jaar geleden te zien waren. Gianni Schicchi wordt geënsceneerd door de beroemde regisseur en acteur Woody Allen, met Plácido Domingo in de titelrol en Giuliano Carella op de bok. Goyescas wordt muzikaal geleid door Domingo en geregisseerd door José Luis Gómez.

Ivor Bolton, die in 2015/2016 muzikaal directeur van het Teatro Real wordt, dirigeert komend seizoen al Le nozze di Figaro. In die productie staat onder andere Luca Pisaroni als graaf Almaviva.

De bekende regisseur Willy Decker maakt een nieuwe productie van Death in Venice en de internationale ster Natalie Dessay neemt haar glansrol van Marie in La fille du Régiment weer op zich. Een andere Franse ster, Roberto Alagna, is te horen als Roméo in een concertante Roméo et Juliette, geleid door Michel Plasson.

Sopraan Adrianne Pieczonka, in de running om de Opera Award voor zangeres van het jaar te ontvangen, is present in de productie van Fidelio, die geleid zal worden door Hartmut Haenchen.

Zie voor alle details van het programma de website van het Teatro Real.

Vorig artikel

Petra Lang: “Wagner is altijd weer nieuw”

Volgend artikel

Radio Filharmonisch speelt Missa solemnis

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.